Κερκυραϊκή Γαστρονομία

 

Αποτέλεσμα εικόνας για χαλβας με καρυδα

Δροσερός  χαλβάς  με  πορτοκάλι και καρύδα

 

Υλικά

  • 7 φλιτζάνια νερό
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ( 3/4 του φλιτζανιού χοντρό και 1/4 ψιλό )
  • ½ φλιτζάνι καρύδα και λίγη επιπλέον για πασπάλισμα
  • 2 βανίλιες
  • χυμός και ξύσμα 3 πορτοκαλιών
  • 2-3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • 1-2 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο

 

Εκτέλεση

Κρατάμε μισό περίπου φλιτζάνι από το νερό και διαλύουμε το κορν  φλάουρ. Ρίχνουμε το  υπόλοιπο νερό μαζί με όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Μόλις αρχίσει να βράζει το μίγμα, ρίχνουμε και το νερό με το κορν φλάουρ κι ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Στρώνουμε σε ταψάκι και αφήνουμε να κρυώσει.

Πασπαλίζουμε με καρύδα και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.